fbpx

UX för en svensk bokningstjänst

Användarens upplevelse i fokus för ny svensk bokningstjänst
Dela på facebook
Dela på linkedin

En svensk bokningstjänst

Vi har designat gränssnittet för den svenska bokningstjänsten Bookingsweden.se samt haft en drivande roll i det fortsatta arbetet och vidareutvecklingen av tjänsten. Vi tror att ärlighet varar i längden och har därför utformat tjänsten med ambitionen att förmedla en trovärdighet och pålitlighet för tjänsten genom att vara ärliga i erbjudandet gentemot slutkund.

Arbetet med plattformen

Vårt arbete med Bookingsweden har gått ut på att designa plattformens alla delar och samtidigt iterativt arbeta med både utvärdering och vidareutvecklingen av tjänsten. Designmässigt har vi fokuserat på att erbjuda våra användare en lättsmält och användarfokuserad plattform i en annars väldigt komplex bransch fylld av brus. Vi har därför försökt att intuitivt vägleda våra användare från att de först besöker hemsidan tills dess att de checkar ut från hotellet. Arbetet har varit dels med helheten i framtagandet av koncept för nya delar och områden på hemsidan men också med att arbeta på detaljnivå med framtagandet av ett ikon-bibliotek och animationer.

Med fokus på användaren och användbarheten så har plattformens UX (user experience) fått största fokus. Vi har arbetat med att hela tiden kvalitetssäkra det vi gör genom att applicera olika tester under processens gång. Dels har vi använt oss av fokusgrupper men även användartester där vi använde eye-tracking på informanterna för att analysera kundupplevelsen.

Du kanske också gillar...

KEY

vi söker kundansvarig

Vi söker en driven kundansvarig med stor förmåga att skapa affärer, både hos befintliga och nya kunder.