fbpx

Kampanjer för Länstrafiken Kronoberg

Kampanjer för varumärke och produktlansering
Dela på facebook
Dela på linkedin

Varumärkeskampanj #påväg

Kreations förslag blev kampanjen #påväg med #ltk som har sin bas i digitala medier. Uttrycket #påväg är väl etablerat i sociala medier och används frekvent i statusuppdateringar på såväl Twitter som Facebook och Instagram. Kampanjens grundidé bygger på att engagera så många av Länstrafikens resenärer som möjligt både i digitala sammanhang och i direkta möten på viktiga knutpunkter.

Vi arrangerade evenemang på centrala stationer där genomströmningen av resande är hög för att spela in virala reklamfilmer. Hundratals resenärer som var #påväg fotograferades (med samtycke) och fick agera skådespelare. Filmerna publicerades sedan på Facebook och vi uppmanade skådespelarna och deras vänner att tagga kända ansikten i filmerna. Resultatet blev en enorm spridning och ett mycket stadigt engagemang från Länstrafikens kunder och invånare i Kronoberg.

Lansering av Frihetskortet

Länstrafiken Kronoberg skulle lansera ett helt nytt resekort för ungdomar. Kortet är ett s.k. fritidskort, vilket innebär att de skolungdomar som har ett resekort kopplat till sina studieresor kan göra en uppgradering för att kunna resa även på tid efter skolan och på helger.

Kreations uppdrag innefattade en komplett lanseringskampanj där såväl strategi, medieplan och kreativt koncept ingick. Den kommunikativa lösningen fick kretsa kring begreppet ”frihet” och vi valda att i kampanjen döpa om kortet till Frihetskortet.

Varumärkeskampanj ”Vi älskar att köra med folk”

Varje dag är det över 35 000 personer som väljer att göra sin resa med Länstrafiken i Kronoberg. En resa som kan gå kors och tvärs med buss eller raka spåret med tåg. För att stärka det kollektiva resandet inom regiontrafiken fick Kreation i uppdrag att skapa en kampanj som uppmärksammade och påvisade utbudet från ett antal mindre orter runt om i Kronobergs län.

Kreations förslag blev kampanjen ”vi bara älskar att köra med folk”. I ett skräddarsytt DR, utformat som ett hjärta, fick målgruppen lokal och relevant information om möjligheterna med regiontrafiken från sin egen ”hembygd”. Kampanjen fick även understöd från utomhusreklam i utvalda centralorter. Kampanjen blev mycket uppskattad. Dels internt inom Länstrafiken men ännu viktigare hos helt vanliga resenärer som önskar resa med grönt och skönt samvete!

Du kanske också gillar...

KEY

vi söker kundansvarig

Vi söker en driven kundansvarig med stor förmåga att skapa affärer, både hos befintliga och nya kunder.