Du kan dra nytta av vår kompetens och den erfarenhet vi har skaffat oss


Kreation reklambyrå har specialiserat sig på att jobba med kommunikation för offentlig sektor. Vi har mer än 15 års erfarenhet av kommuner, regioner, skolor, vård, kollektivtrafik och andra samhällsuppdrag. Det har gett oss en viktig förståelse för politiskt styrda organisationer och deras målgrupper – och den verklighet de lever i.


Vi utgår från Kalmar! Långt bort från Stureplans exklusiva kontor – men nära till våra kunders verkliga behov. Vi är vana att jobba med uppdrag runt om i landet, men har en okomplicerad småländsk filosofi som präglar allt vi gör. Idag jobbar vi med kunder inom offentlig sektor från Ystad i söder till Nynäshamn i norr.


Med vår kompetens kan vi erbjuda modeller och processer som utgår från kundens förutsättningar – oavsett om det handlar om långsiktig strategi eller kreativa kampanjer. Vår helhetssyn tillsammans med en nära dialog gör att du kan känna dig trygg, både med projektet och resultatet.

Reklambyråns gula bok som innehåller allt om annonser, kampanjer, webb, logotyper, och mer.

Varumärket som vår viktigaste utgångspunkt.

Vi jobbar med ett internt och externt perspektiv och vår erfarenhet har lärt oss att starka varumärken byggs inifrån. När hela organisationen ställer sig bakom kundlöften och kärnvärden skapar det trovärdighet och ger effekt. En genomtänkt förankring tar ibland lite extra tid, men är alltid en tillgång på längre sikt.

Ofta beskriver vi våra uppdrag som en väg mot ett gemensamt mål. Vi bestämmer tillsammans vart vi ska och sedan föreslår vi vilken väg vi ska ta, hur vi undviker olika hinder och vilka som ska med på resan. Och behöver du hjälp att hitta rätt i den tekniska utvecklingen kan du vara lugn. Vi hanterar både gps och kartbok – och har dessutom ett erkänt bra lokalsinne.

Varumärkesprojekt för varumärket Södra Småland.

Strategisk grund och gemensamma mål

Kreation reklambyrå har en strategisk grund att stå på, både vad det gäller teori och praktisk erfarenhet. Vi strävar alltid efter att använda våra etablerade modeller för att strukturera processer och flöden. De underlättar även för våra kunder att se vart vi är på väg.

När det gäller att bygga varumärken i offentliga organisationer har vi tagit fram plattformar för både stora och små organisationer. Vi har jobbat med workshops, föreläsningar och implementering för allt från hårdrockande pensionärer till folkdansande ungdomar. Och vi vet värdet av att förstå målgruppens behov.

Strategi mot ett kreativt mål

För att tränga igenom mediebruset behövs det alltid en kommunikativ idé. Den kan vara utmanande, rolig, provocerande eller känsloladdad. Bild och form i en genomtänkt och kreativ kombination. Något som får målgruppen att reagera, fundera och agera. Vi skapar vårt kreativa team beroende på uppdraget och har sedan olika arbetssätt för att ta oss framåt.

Grafisk form handlar om allt från profiler och logotyper till illustrationer och gränssnitt. Vi har skapat eleganta kvalitetsmärkningar och uppkäftiga symboler. Vi gillar utmaningen att få profilfärger, grafiska element, typsnitt och bildspråk att hänga ihop till en fungerande helhet. Design och paketering är idag viktiga för att bära varumärkets kärnvärden. Och ännu viktigare kommer det att bli i framtiden.